CONFERENCIAS-CONGRESOS-2015

Conferencias y Congresos - 2015

  • Characterization and variability of fatty acid composition of lamb commercialized in northern Spain: Emphasis on trans-18:1 and CLA content and profile
    Poster
    Bravo-Lamas L; Barrón LJR; Etaio I; Kramer JKG; Aldai N
    61st International Congress of Meat Science and Technology
    Clermont-Ferrand
  • Characterization of retail horse-meat in northern Spain: Chemical composition and fatty acid profile
    Poster
    Belaunzaran X; Lavín P; Mantecón AR; Kramer JKG; Aldai N
    61st International Congress of Meat Science and Technology
    Clermont-Ferrand (Francia)
  • Fat composition of youthful and mature beef in northern Spain
    Poster
    Aurtenetxe M; Bravo-Lamas L; Belaunzaran X; Gamarra D; Barrón LJR
    61st International Congress of Meat Science and Technology
    Clermont-Ferrand (Francia)
  • Effect of cottonseed with or without vitamin E and length of finishing in Nellore beef catttle: Fatty acid composition of meat
    Poster
    Ferrinho AM; Bravo-Lamas L; Mueller LF; Kramer JKG; Barrón LJR; Baldi F; Aldai N; Pereira ASC
    61st International Congress of Meat Science and Technology
    Clermont-Ferrand (Francia)
  • Relationship between gene expression of stearoyl-CoA desaturases (SCD1 & SCD5) and the fatty acid profile in adipose tissue of cattle breeds in the Basque region
    Poster
    Gamarra D; Arakawa A; Aldai N; López-Oceja A; de Pancorbo MM; Taniguchi M
    61st International Congress of Meat Science and Technology
    Clermont-Ferrand (Francia)
  • Caracterización de la carne de caballo comercializada en el norte de España: composición química y perfil de ácidos grasos
    Poster
    Belaunzaran X; Lavín P, Mantecón AR; Kramer JKG; Aldai N
    XXIV Congreso de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal y XL Congreso de la Sociedad Chilena de Producción Animal (SOCHIPA)
    Puerto Varas (Chile)
  • Caracterización y variabilidad de la composición de ácidos grasos del cordero comercializado en el norte de España: énfasis en el perfil de los trans-18:1 y CLA
    Poster
    Bravo-Lamas L; Barrón LJR; Morales; Etaio I; kramer JKG; Aldai N
    XXIV Congreso de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal y XL Congreso de la Sociedad Chilena de Producción Animal (SOCHIPA)
    Puerto Varas (Chile)
  • Comparación del perfil de ácidos grasos de la carne de vacuno joven frente a la carne de vacuno mayor en el norte de España
    Poster
    Aurtenetxe M; Bravo-Lamas L; Belaunzaran X; Gamarra D; Barrón LJR; Kramer JKG; Aldai N
    XXIV Congreso de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal y XL Congreso de la Sociedad Chilena de Producción Animal (SOCHIPA)
    Puerto Varas (Chile)
  • Relación entre la expresión génica de las estearoil-CoA desaturasas (SCD1 y SCD5) y el perfil de ácidos grasos del tejido adiposo en razas de vacuno del País Vasco
    Poster
    Gamarra D; Arakawa A; Aldai N; López-Oceja A; de Pancorbo MM; Taniguchi M
    XXIV Congreso de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal y XL Congreso de la Sociedad Chilena de Producción Animal (SOCHIPA)
    Puerto Varas (Chile)
  • Ácidos grasos trans en la carne de rumiantes: Efecto sobre la calidad nutricional
    Presentación oral
    Aldai N
    XXIV Congreso de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal y XL Congreso de la Sociedad Chilena de Producción Animal (SOCHIPA)
    Puerto Varas (Chile)
  • Authenticity of dairy products from mountain grazing sheep
    Presentación oral
    Barrón LJR; Valdivielso I; Bustamante MA; Ruiz de Gordoa JC; de Renobales M
    7th IDF International Symposium on Sheep Goat and other non-Cow Milk
    Limassol (Chipre)
  • Changes in the compositions of total fatty acids, tocopherols and retinoids and cholesterol concentration in milk from rapeseed oilcake fed sheep
    Presentación oral
    Bustamante MA; Albisu M; Valdivielso I; Amores G; Zabaleta L; Ruiz de Gordoa JC; Pérez. Elortondo FJ; Virto M; Arránz J; Barrón LJR; de Renobales M; Mandaluniz N; Nájera AI
    7th IDF International Symposium on Sheep Goat and other non-Cow Milk
    Limassol (Chipre)
  • Total antioxidant capacity of the soluble fraction of sheep, goat and cow´s milk
    Poster
    Ruiz de Gordoa JC; Bustamante MA; Valdivielso I; de Renobales M; Amores G; Nájera AI, Barrón LJR
    7th IDF International Symposium on Sheep Goat and other non-Cow Milk
    Limassol (Chipre)
  • Biomarkers for dairy food intake- Analysis of individual lipid classes or total lipids in plasma?
    Poster
    Berriozabalgoitia A; Virto M; Ruiz de Gordoa JC; Barrón LJR; de Renobales M
    7th IDF International Symposium on Sheep Goat and other non-Cow Milk
    Limassol (Chipre)
  • Volatile profile in ewe´s raw milk cheeses with flavor defects
    Poster
    Zabaleta L; Barrón LJR; Albisu M
    7th IDF International Symposium on Sheep Goat and other non-Cow Milk
    Limassol (Chipre)
  • ¿Es diferente el cordero comercializado como lechal? Estudio sensorial de muestras de la CAPV y Navarra
    Poster
    Etaio I; Naes T; Bravo-Lamas L; Belaunzarán X; Pérez-Elortondo FJ; Aldai N
    I Congreso de la Asociación Española de Profesionales de Análisis Sensorial (AEPAS)
    Ciudad Real (España)
  • ¿La aceptabilidad determina la calidad sensorial percibida por los consumidores? Estudio europeo con quesos con DOP y sin DOP
    Poster
    Ojeda M; Etaio I; Valentin D; Dacremont C; Zannoni M; Tupasela T; Lilleberg L; Pérez-Elortondo FJ
    I Congreso de la Asociación Española de Profesionales de Análisis Sensorial (AEPAS)
    Ciudad Real (España)
  • Does consumers´ liking for a PDO cheese fit with sensory quality scores assessed by a trained panel?
    Poster
    Ojeda M; Etaio I; Guerrrero L; Gil MPF; Pérez-Elortondo FJ
    11th Pangborn Sensory Science Symposium
    Gothenburg (Suecia)
  • First results survey methods and accreditation (Spain)
    Presentación oral
    Pérez-Elortondo FJ
    European Sensory Science Society (Working Group PDO)
    Roma (Italia)
  • Efecto del genotipo de la calidad nutricional de la carne de terneros producidos en el Valle del Nansa (Cantabria)
    Presentación oral
    Aldai N; Lavín P; Jaroso R; Sánchez-Briñas B; Mantecón AR
    XVI Jornadas sobre Producción Animal (AIDA)
    Zaragoza (España)
  • Caracterización de la carne de caballo: Composición química y perfil de ácidos grasos
    Presentación oral
    Belaunzarán X; Lavín P; Mantecón AR; Aldai N
    XVI Jornadas sobre Producción Animal (AIDA)
    Zaragoza (España)
  • Perfil de ácidos grasos de la carne de cordero comercializada en la CAPV y Navarra
    Presentación oral
    Bravo-Lamas L; Barrón LJR; Etaio I; Aldai N
    XVI Jornadas sobre Producción Animal (AIDA)
    Zaragoza (España)