UPV/EHUk 2024ko Hondakinak Prebenitzeko Europako Astean parte hartuko du
Elikagaien xahutzea UPV/EHUn
UPV/EHUk “Neurtu murrizteko” Proiektua aurkeztu du, UPV/EHUko hiru campusetako (Araba, Bizkaia eta Gipuzkoa) jatetxe zerbitzuetan sortutako xahutzea neurtuz elikagaien murrizketan laguntzeko. Azterlan honetan neurketa horren emaitzak aurkezten dira, aztertutako establezimenduetan alferrik ez galtzeko jardunbide egokien ezarpen-mailaren emaitzekin batera. Egindako azterketaren metodologia, baliabide metodologikoak eta ondorioak eta erronkak ere aurkezten dira. Neurketa-azterlan aitzindaria da goi-mailako hezkuntza-erakundeetan.
Gure Unibertsitateko (UPV/EHU) elikagaien xahuketa neurtzen laguntzeaz gain, txostenaren emaitzetan interesa izan dezaketen edo ekimena antolakuntza-mailan ezarri nahi duten beste eragile batzuekin jarraitu den prozesua partekatzeko asmoz aurkezten dira emaitzak.