Azoka agroekologikoa Arabako Campusean
Proiektu honen bidez, alde batetik, unibertsitate komunitatea elikagaien kontsumo ohitura jasangarrietan trebatu nahi da, iraunkortasuna ingurumenaren, ekonomiaren eta gizartearen esparrutik ulertuta, eta, beste alde batetik, unibertsitate komunitateari elikagai mota horiek eskuratzeko erraztasunak eman nahi zaizkio, unibertsitateak jokabide horiek praktikan jartzen lagunduko duen eragile aktiboa izan behar duela iritzita.
Bi helburuei erantzuteko ekintza nagusia Arabako Campusean azoka agroekologikoak antolatzean datza. Azoka horietan tokiko hainbat elkartek hartzen dute parte, hala nola, Bionekazaritza, Zentzuz Kontsumitu, Eneek, edo Slow Food Araba eta unibertsitatea bera eta LASEHU. Horrela, azokak topagune izango dira eta bertaratzen direnek zalantzak argitzeko eta parte hartzen duten elkarteek beren ikerkuntza beharrak azaltzeko aukera izango dute. Azken batean, unibertsitate komunitateari prestakuntza ematea da helburua, eta, aldi berean, elikagai jasangarriak eskuratzeko aukera ematea.
- Koordinatzailea: Sandra Gonzalez; Jorge Tejedor; Loreto Sáenz de Ugarte; Jose Ramón Mauleón Gómez (sustatzailea)
- Harremanetarako helbidea: sandra.gonzalez@ehu.eus; jorge.tejedor@ehu.eus; loreto.saenzdeugarte@ehu.eus
- Parte hartzen duten zentroak:
- Farmazia Fakultatea
- Ekonomia eta Enpresa Fakultatea
- Lan Harreman eta Gizarte Langintza Fakultatea
- CBL Programako edizioa: III (2019/20), IV (2020/21), V (2021/22, VI (2022/23), VII (2023/24)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa Apirilak 2024 (pdf ,269,82 Kb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa Apirilak 2023 (pdf ,326,91 Kb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa Azaroak 2022 (pdf ,401,23 Kb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa Apirilak 2022 (pdf ,316,56 Kb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa Urriak 2021 (pdf ,430,87 Kb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa Maiatzak 2021 (pdf ,376,25 Kb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa Urriak 2020 (pdf ,538,32 Kb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa Martxoak 2020 (pdf ,3,99 Mb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa: Abenduak 2019 (pdf ,358,32 Kb)
- (Beste leiho bat zabalduko du)Programa: Azaroak 2019 (pdf ,5,33 Mb)
Ekoizpen zientifikoa
- Álvarez, K., Oion, R., Palacios, S. 2022. Prevalencia de las Conductas Alimentarias de Riesgo (CAR) en estudiantes de la Universidad del País Vasco (UPV/EHU). Revista de Trabajo Social, 97,102-114.
- Juan Cruz Alberdi Collantes. 2022. Situación de los circuitos cortos de comercialización y agroecología durante la COVID-19 en Gipuzkoa (País Vasco, España). Investigaciones Geográficas, Nº 78, 169-190.