Egungo Testuen Corpusa (ETC)
ager. | % | |
intolerantzia | ![]() |
63,37 |
intolerantziaren | ![]() |
17,66 |
intolerantziak | ![]() |
6,26 |
intolerantziari | ![]() |
2,62 |
intolerantziaz | ![]() |
1,92 |
intolerantziarik | ![]() |
1,11 |
intolerantziazko | ![]() |
1,11 |
intolerantziarekin | ![]() |
1,11 |
intolerantzian | ![]() |
0,91 |
intolerantziatik | ![]() |
0,81 |
BESTEAK | ![]() |
3,13 |
intolerantziagatik | ![]() |
0,71 |
intolerantziarako | ![]() |
0,71 |
intolerantziarena | ![]() |
0,30 |
intolerantziei | ![]() |
0,20 |
intolerantzi | ![]() |
0,20 |
intolerantziako | ![]() |
0,20 |
intolerantziara | ![]() |
0,20 |
intolerantziarenak | ![]() |
0,10 |
intolerantziarenean | ![]() |
0,10 |
intolerantzien | ![]() |
0,10 |
intolerantzientzat | ![]() |
0,10 |
intolerantzietan | ![]() |
0,10 |
intolerantziarekiko | ![]() |
0,10 |
ager. | maiz. | |
2001 | ![]() |
0,05 |
2002 | ![]() |
0,03 |
2003 | ![]() |
0,02 |
2004 | ![]() |
0,03 |
2005 | ![]() |
0,04 |
2006 | ![]() |
0,02 |
2007 | ![]() |
0,03 |
2008 | ![]() |
0,03 |
2009 | ![]() |
0,03 |
2010 | ![]() |
0,05 |
2011 | ![]() |
0,03 |
2012 | ![]() |
0,02 |
2013 | ![]() |
0,01 |
2014 | ![]() |
0,02 |
2015 | ![]() |
0,04 |
2016 | ![]() |
0,02 |
2017 | ![]() |
0,04 |
2018 | ![]() |
0,02 |
2019 | ![]() |
0,03 |
neutroa | ![]() |
0,02 |
ager. | maiz. | |
jatorrizkoa | ![]() |
0,02 |
itzulpena | ![]() |
0,04 |
neutroa | ![]() |
0,03 |
ager. | maiz. | |
prentsa | ![]() |
0,03 |
Egunkaria | ![]() |
0,06 |
Berria | ![]() |
0,03 |
Argia | ![]() |
0,04 |
Herria | ![]() |
0,02 |
Goienkaria | ![]() |
0,03 |
Hitzak | ![]() |
0,02 |
literatura | ![]() |
0,03 |
zientzia | ![]() |
0,03 |
telebista | ![]() |
0,00 |
entziklopedia | ![]() |
0,02 |
antzeko lemak |
dieta [9.453] molekula [10.116] bako [1.223] gliadina [10] proselitismo [81] oxidasa [146] operoi [44] fruktosa [179] metabolismo [1.127] toleraezin [27] tolerantzia [1.971] jasanezintasun [34] hartzitu [] glukosa [1.238] hartzidura [935] intolerante [266] galaktosa [79] glukogeno [186] esne [10.314] proteina [7.314] hartzitzaile [36] disakarido [83] errepresore [80] anhidro [80] laktosa [310] |
|
-
Besterik gabe, lemak bilatzen dira. Lemaren lehen letrak idazten hasita, hasiera hori duten lemen zerrenda ageri da:
bukatu
“bukatu” lemaren forma guztiak aintzat hartuko dira.
-
Hitz edo forma soila bilatu nahi bada, aurretik itsatsita marratxoa (“-”) ipini. Adibidez:
-bukatzerakoan
-
Hasiera zehatz bateko hitz edo forma guztiak bilatu nahi badira, amaieran itsatsita izartxoa (“*”) ipini. Adibidez:
-bukatze*
“bukatze” hasiera duten hitz guztiak kontuan hartuko dira.
Oharra: izartxoa erabiltzeak asko moteltzen du bilaketa.
-
Hitz edo lemen segidak ere bila daitezke. Adibidez:
-bukatutzat eman
“bukatutzat” hitza eta ondoren “eman” lema duten kateak bilatuko dira.
-
Hitz edo lema horien arteko gehienezko distantzia ere zehaztu daiteke, tartean zenbaki bat idatziz:
-bukatutzat 3 eman
“bukatutzat” hitzaren eta “eman” lemaren artean bi hitz egon ahal izango dira.
-
Lemak elkarren artean erka daitezke, “|” zeinuaz banatuta. Adibidez:
bukatu | amaitu | bururatu
“bukatu”, “amaitu” eta “bururatu” lemen emaitzak batera bistaratzen dira. Gehienez, lau lema idatzi.
-
Aurreko bi aukerak konbinatzerik ere badago. Adibidez:
-bukatutzat 3 eman | eman 3 -bukatutzat