Egungo Testuen Corpusa (ETC)
ager. | % | |
hartzidura | ![]() |
70,97 |
hartziduraren | ![]() |
8,90 |
hartziduran | ![]() |
5,83 |
hartzidurak | ![]() |
4,20 |
hartziduraz | ![]() |
2,01 |
hartzidurarako | ![]() |
1,44 |
hartziduren | ![]() |
1,44 |
hartzidurari | ![]() |
1,13 |
hartziduratik | ![]() |
1,13 |
hartzidurako | ![]() |
0,63 |
BESTEAK | ![]() |
2,32 |
hartzidurarik | ![]() |
0,50 |
hartziduretan | ![]() |
0,38 |
hartzidurarekin | ![]() |
0,25 |
hartzidurek | ![]() |
0,25 |
hartzidurazko | ![]() |
0,19 |
hartziduragatik | ![]() |
0,19 |
hartzidurarena | ![]() |
0,13 |
hartzidurara | ![]() |
0,06 |
hartziduraraino | ![]() |
0,06 |
hartziduratan | ![]() |
0,06 |
hartzidurei | ![]() |
0,06 |
hartziduretatik | ![]() |
0,06 |
hartzidurakoa | ![]() |
0,06 |
hartzidurakoaren | ![]() |
0,06 |
ager. | maiz. | |
2001 | ![]() |
0,01 |
2002 | ![]() |
0,02 |
2003 | ![]() |
0,01 |
2004 | ![]() |
0,02 |
2005 | ![]() |
0,01 |
2006 | ![]() |
0,01 |
2007 | ![]() |
0,30 |
2008 | ![]() |
0,02 |
2009 | ![]() |
0,01 |
2010 | ![]() |
0,02 |
2011 | ![]() |
0,01 |
2012 | ![]() |
0,02 |
2013 | ![]() |
0,02 |
2014 | ![]() |
0,05 |
2015 | ![]() |
0,01 |
2016 | ![]() |
0,01 |
2017 | ![]() |
0,01 |
2018 | ![]() |
0,02 |
2019 | ![]() |
0,04 |
neutroa | ![]() |
0,10 |
ager. | maiz. | |
jatorrizkoa | ![]() |
0,02 |
itzulpena | ![]() |
0,17 |
neutroa | ![]() |
0,03 |
ager. | maiz. | |
prentsa | ![]() |
0,02 |
Egunkaria | ![]() |
0,00 |
Berria | ![]() |
0,02 |
Argia | ![]() |
0,04 |
Herria | ![]() |
0,00 |
Goienkaria | ![]() |
0,01 |
Hitzak | ![]() |
0,01 |
literatura | ![]() |
0,01 |
zientzia | ![]() |
0,21 |
telebista | ![]() |
0,00 |
entziklopedia | ![]() |
0,10 |
antzeko lemak |
ekoitzi [15.749] edari [5.649] upel [3.836] oxidazio [1.110] anaerobio [501] digestio [1.281] alkohol [7.075] deskonposizio [442] esne [10.314] legamia [856] glukosa [1.238] metabolismo [1.127] hartzitu [] bakterio [6.880] azido [8.324] katabolismo [145] arnasketa [1.275] mikroorganismo [2.495] katabolizatu [48] ore [1.166] kimioorganotrofo [95] kondizio [2.419] muztio [390] hartzitzaile [36] prozesu [105.209] |
|
-
Besterik gabe, lemak bilatzen dira. Lemaren lehen letrak idazten hasita, hasiera hori duten lemen zerrenda ageri da:
bukatu
“bukatu” lemaren forma guztiak aintzat hartuko dira.
-
Hitz edo forma soila bilatu nahi bada, aurretik itsatsita marratxoa (“-”) ipini. Adibidez:
-bukatzerakoan
-
Hasiera zehatz bateko hitz edo forma guztiak bilatu nahi badira, amaieran itsatsita izartxoa (“*”) ipini. Adibidez:
-bukatze*
“bukatze” hasiera duten hitz guztiak kontuan hartuko dira.
Oharra: izartxoa erabiltzeak asko moteltzen du bilaketa.
-
Hitz edo lemen segidak ere bila daitezke. Adibidez:
-bukatutzat eman
“bukatutzat” hitza eta ondoren “eman” lema duten kateak bilatuko dira.
-
Hitz edo lema horien arteko gehienezko distantzia ere zehaztu daiteke, tartean zenbaki bat idatziz:
-bukatutzat 3 eman
“bukatutzat” hitzaren eta “eman” lemaren artean bi hitz egon ahal izango dira.
-
Lemak elkarren artean erka daitezke, “|” zeinuaz banatuta. Adibidez:
bukatu | amaitu | bururatu
“bukatu”, “amaitu” eta “bururatu” lemen emaitzak batera bistaratzen dira. Gehienez, lau lema idatzi.
-
Aurreko bi aukerak konbinatzerik ere badago. Adibidez:
-bukatutzat 3 eman | eman 3 -bukatutzat