Egungo Euskararen Hiztegia (EEH)
Chef hoberenak ados daude legatza saltsa berdean munduko jakirik hoberenetakoa dela esateko. Ramon Saizarbitoria «Gorde nazazu lurpean», 2000 - 139. orr.
Old Manett inguruko baso batean aurkitutako anbar puxketa, barruan erle bat harrapatua zeukana; Winnipegeko Jolinshua cheff indiarraren alabak eskaini zion begirada. Bernardo Atxaga «Soinujolearen semea», 2003 - 239. orr.
Orain nire sukaldaria da... lehen mailako chef bat, cordon bleu, e? Lopez de Arana «Manhattan Transfer» - John Dos Passos, 1999 - 514. orr.
Alderdi gastronomikotik, olio ederra baliatzeak entsalada "zaporedun"ari eransten dion ahogozagarria esker on-onekoa da; hazi-olioek, orokorki, ez dute jakia grazia bereziegiaz janzten (chef batzuek diotenez, horixe du hazi-olioak grazia bakarra). Edorta Agirre «Baietz okerreko bidea aukeratu! », 2006 - 37. orr.