Egungo Testuen Corpusa (ETC)
ager. | % | |
almidoia | ![]() |
41,39 |
almidoi | ![]() |
29,31 |
almidoiaren | ![]() |
10,74 |
almidoiak | ![]() |
4,70 |
almidoirik | ![]() |
2,24 |
almidoitik | ![]() |
1,79 |
almidoiz | ![]() |
1,79 |
almidoizko | ![]() |
1,57 |
almidoian | ![]() |
1,12 |
almidoiaz | ![]() |
0,78 |
BESTEAK | ![]() |
4,59 |
almidoien | ![]() |
0,78 |
almidoiarekin | ![]() |
0,67 |
almidoitan | ![]() |
0,67 |
almidoiari | ![]() |
0,56 |
almidoiarena | ![]() |
0,34 |
almidoitarako | ![]() |
0,34 |
almidoietan | ![]() |
0,22 |
almidoiarekiko | ![]() |
0,11 |
almidoidun | ![]() |
0,11 |
almidoietatik | ![]() |
0,11 |
almidoiez | ![]() |
0,11 |
almidoik | ![]() |
0,11 |
almidoiko | ![]() |
0,11 |
almidoitsua | ![]() |
0,11 |
almidoitsuak | ![]() |
0,11 |
almidoitsuari | ![]() |
0,11 |
ager. | maiz. | |
2001 | ![]() |
0,01 |
2002 | ![]() |
0,01 |
2003 | ![]() |
0,02 |
2004 | ![]() |
0,01 |
2005 | ![]() |
0,01 |
2006 | ![]() |
0,01 |
2007 | ![]() |
0,09 |
2008 | ![]() |
0,02 |
2009 | ![]() |
0,01 |
2010 | ![]() |
0,04 |
2011 | ![]() |
0,01 |
2012 | ![]() |
0,01 |
2013 | ![]() |
0,01 |
2014 | ![]() |
0,15 |
2015 | ![]() |
0,00 |
2016 | ![]() |
0,01 |
2017 | ![]() |
0,01 |
2018 | ![]() |
0,01 |
2019 | ![]() |
0,01 |
neutroa | ![]() |
0,03 |
ager. | maiz. | |
jatorrizkoa | ![]() |
0,03 |
itzulpena | ![]() |
0,10 |
neutroa | ![]() |
0,01 |
ager. | maiz. | |
prentsa | ![]() |
0,01 |
Egunkaria | ![]() |
0,00 |
Berria | ![]() |
0,00 |
Argia | ![]() |
0,03 |
Herria | ![]() |
0,00 |
Goienkaria | ![]() |
0,00 |
Hitzak | ![]() |
0,00 |
literatura | ![]() |
0,01 |
zientzia | ![]() |
0,15 |
telebista | ![]() |
0,00 |
entziklopedia | ![]() |
0,03 |
antzeko lemak |
makromolekula [306] ester [989] galaktosa [79] amida [247] lipido [894] azido [8.324] gantz [2.966] triglizerido [181] gelatina [349] polimero [2.089] entzima [2.847] proteina [7.314] zelulosa [] glukogeno [186] sakarosa [324] azetal [96] katalizatu [466] hidrolisi [425] hartzitu [378] laktosa [310] fosfolipido [176] fibrina [67] hidrolitiko [41] azukre [4.667] fruktosa [179] |
|
-
Besterik gabe, lemak bilatzen dira. Lemaren lehen letrak idazten hasita, hasiera hori duten lemen zerrenda ageri da:
bukatu
“bukatu” lemaren forma guztiak aintzat hartuko dira.
-
Hitz edo forma soila bilatu nahi bada, aurretik itsatsita marratxoa (“-”) ipini. Adibidez:
-bukatzerakoan
-
Hasiera zehatz bateko hitz edo forma guztiak bilatu nahi badira, amaieran itsatsita izartxoa (“*”) ipini. Adibidez:
-bukatze*
“bukatze” hasiera duten hitz guztiak kontuan hartuko dira.
Oharra: izartxoa erabiltzeak asko moteltzen du bilaketa.
-
Hitz edo lemen segidak ere bila daitezke. Adibidez:
-bukatutzat eman
“bukatutzat” hitza eta ondoren “eman” lema duten kateak bilatuko dira.
-
Hitz edo lema horien arteko gehienezko distantzia ere zehaztu daiteke, tartean zenbaki bat idatziz:
-bukatutzat 3 eman
“bukatutzat” hitzaren eta “eman” lemaren artean bi hitz egon ahal izango dira.
-
Lemak elkarren artean erka daitezke, “|” zeinuaz banatuta. Adibidez:
bukatu | amaitu | bururatu
“bukatu”, “amaitu” eta “bururatu” lemen emaitzak batera bistaratzen dira. Gehienez, lau lema idatzi.
-
Aurreko bi aukerak konbinatzerik ere badago. Adibidez:
-bukatutzat 3 eman | eman 3 -bukatutzat