Egungo Euskararen Hiztegia (EEH)
Mahaiaren erdian eltzea jartzen zuten, potajez betea jeneralean, eta inguruan etxeko guztiak kutxara bat eskuan zutela, bertatik jaten. Xabier Etxabe «Lurtarra da begiratua», 2004 - 11. orr.
Potajea izaten zuten gehienetan, edo potaje izenekoa behintzat. Xabier Mendiguren Elizegi «Errautsen distira», 2002 - 98. orr.
Antoniak potajearen lapikoari eta arrainaren kaxuelari azken astinaldiak eragiten zizkien bitartean. Josu Landa «Odolbildua», 2002 - 49. orr.
Lehen, etxeko sukaldean garatzen ziren lan gehientsuenak egun fabrikan egiten dira: kroketak, zopak, potaje edo eltzekariak, albondigak, kontserbak, postreak, tortillak, saldak, pastak... Edorta Agirre «Baietz okerreko bidea aukeratu! », 2006 - 57. orr.
Han, eguneko edozein ordutan emango zizkizuten erremolatxa potaje gorri-gorria, arrain errea edo gisadua. Matías Múgica «Hiltzaile baten aitormena» - Joseph Roth, 2004 - 7. orr.