Bilaketa aurreratua

Ogi apurrak

Egungo Euskararen Hiztegia (EEH)

organoleptiko izond zentzumenen bidez hautematen dena.

Oinarri-oinarrizko premiak beteta, elikagaiak ezaugarri organoleptiko onak (usaimen, dastamen, ikusmen eta ukimenez hautematen ditugunak) izan behar ditu, gustura hartuko badugu.  Edorta Agirre   «Baietz okerreko bidea aukeratu! », 2006 - 114. orr.

Murriztuta, gainera, zukuek propietate nutritibo eta bereizgarri organoleptikoak atxikiko dituzte.  Edorta Agirre   «Baietz okerreko bidea aukeratu! », 2006 - 50. orr.

Lehortze-sistema tradizionalen aldean metodo hau garesti samarra bada ere, kalitate hobeko produktuak ekoizten ditu: tenperatura altuegirik baliatzen ez denez, galera nutrizional eta organoleptikoak dezente urritzen baitira.  Edorta Agirre   «Baietz okerreko bidea aukeratu! », 2006 - 49. orr.

 



Nodoa: liferay1.lgp.ehu.eus