Bilaketa aurreratua

Ogi apurrak

Egungo Euskararen Hiztegia (EEH)

barbantzu (corpusean ez dago; ETCn 20 agerraldi) iz txitxirioa. ik garbantzu.

Berriz azaldu ilarrak pernilarekin gustatzen ez zaizkiola eta barbantzuak txikitatik gorrotatzen dituela. ETC-literatura, saiakera   Sisifo maite minez, Laura Mintegi, Txalaparta, 2007

Ikikr hitzak 'barbantzu' esan nahi du berbereen hizkuntzan, eta masailean daukan garatxoarengatik deitzen diote horrela. ETC-literatura, saiakera   Basamortua, J.M.G. Le Clezio (Luis Berrizbeitia), Elkar, 2009

Garai hartako kafea, lurreko suan tresna berezi batean xigortu eta ehotako barbantzuekin eta garagarrarekin egina. ETC-literatura, saiakera   Giltzurrun harriak, Milena Angus (Fernando Rey), Denonartean, 2010

Ohitura arrotza zen hori guretzat, barbantzuak arrozarekin nahastea bezain arrotz. ETC-literatura, saiakera   Zuri-beltzeko argazkiak, Arantxa Urretabizkaia, Pamiela, 2014

Nik? Nik esan hiri? Galdeiok jendeari. (Aldaroka kalerantz, kantuan) Zantzua, antzua, barbantzua... eta Bushen koskobilo antzuak! ETC-telebista   Maite haut!, Goenkale, 2002

Tako txikiari barbantzu krema jarri diogu, eta arrosa orri deshidratatua, eta handia plantxan eginda dago bi aldeetatik, eta ziringa batekin salda sartu diogu, zukutsuagoa gera dadin. ETC-prentsa   Berria, 2008-10-09

Olio trafikoa zegoen batik bat, baita ogi eta barbantzuena ere. ETC-prentsa   Argia, 2004-01-11

Konparazio batera, antzeko eragina izateagatik ezagunak diren eskuzuria (Lupinus albus), txitxirio edo barbantzua (Cicer arietinum) edo soja (Glycine max) berak baino bi aldiz eraginkorragoak dira aixkolak. ETC-prentsa   Argia, 2010-01-10

Behin! Gure jatekoa barbantzuak eta ogi pusketak zen. ETC-prentsa   Argia, 2010-12-19

Barbantzua, maiz, umore onaren eragile diren endorfinen bizitza luzatzen duelako. ETC-prentsa   Berria, 2013-10-26

Matematikako zenbakiak, berriz, barbantzuak, babarrunak eta botoiak manipulatuz osatzen genituen. ETC-prentsa   Argia, 2014-12-28

Kuskusa da Aljeriako plater nazionala, eta harekin batera, jakirik ezagunena agian "chakhchoukha" izan daiteke: abelgorrien okela, barbantzu eta patatazko estofatua, eta bertan blaitzen diren ogi apurrak. ETC-entziklopedia   Aljeriako gastronomia, Wikipedia

 



Nodoa: liferay1.lgp.ehu.eus