Egungo Euskararen Hiztegia (EEH)
Eta honi guztiari, pertsona bakoitzak urtero kontserbatzaile, koloratzaile, azidifikatzaile, antioxidatzaile eta halakoen artean kontsumitzen dituen 4 edo 5 aditibo kiloak erantsi behar dizkiogu! ETC-zientzia, zuzenbidea Irakurriz ikasi (2. argitalpena), Abel Camacho, UEU, 2001
Kontserbazio-metodo batzuetan pH azidoak lortzea bilatzen da mikroorganismoen hazkundea inhibitzeko, esaterako, metodo tradizionaletan ozpinetan edo eskabetxean kontserbatzean, eta beste metodo batzuetan gehigarri azidifikatzaileak gehitzen direnean (azido askorbikoa, sulfato sodikoa, eta abar). ETC-zientzia, zuzenbidea Sukaldaritza-teknologia: sukaldaritza-prozesuen oinarri zientifikoak, Encarnación Goikoetxea, UEU, 2010
"Euri azidoak" nahaste bustiari (euri, elur, lanbroa...) eta lehorrari (partikula eta gas azidifikatzaileak) egiten dio erreferentzia. ETC-entziklopedia Euri azido, Wikipedia