Bilaketa aurreratua

Ogi apurrak

Egungo Euskararen Hiztegia (EEH)

aitzineratu, aitzinera(tu), aitzineratzen ipar da/du ad aurreratu.

Dijon 1-0 aitzineratu zen, jokalari bat gutxiago zela.  Berria - Kirola   2004-10-17

Handik oren laurdenera Frantziako Ibañez egotzi zuen epaileak 10 minuturako, eta 6-3 aitzineratu zen Gales.  Berria - Kirola   2006-03-19

Baionak ongi baliatu zuen jokalari bat gehiago zeneko egoera, eta 11-8 aitzineratu zen Vermisek eginiko entseguarekin.  Berria - Kirola   2006-03-12

Atzoko lehiari dagokionez, Stadek Miarritzek baino gehixeago agindu zuen jokoan, lehen zatian, eta baita 6-9 aitzineratu ere.  Berria - Kirola   2004-06-06

Lehen zatian 16-0 aitzineratu ziren, eta garaipenarekin agur esan zioten Steve Hansen entrenatzaileari.  Berria - Kirola   2004-03-28

Bigarren zatian markagailuan aitzineratzen jakin izan genuen, ongi agindu genuen, askotan maisutasunez eta entseguak egiteko aukera ugari sortu genuen.  Berria - Kirola   2004-10-23

Mulhouse jokalari bat gutxiagorekin ari zela baliatu zuen Hormadik 0-1 aitzineratzeko oren laurdenean.  Berria - Kirola   2004-03-24

Jokalari bertsuek aitzineratu zuten Hormadi bigarren zatiaren hasieran, Daramyk sartu baitzuen gola, Zdrahalen pasea baliatuta (1-2).  Berria - Kirola   2004-10-17

Petitek aitzineratu zuen Amiens, jaurtiketa zehatza eginda.  Berria - Kirola   2004-01-18

3-6 aitzineratu ondoan, bi entsegu egin zituen, baina lapurtarrek erasora jo zuten, eta baita Noutaryek entsegua egin ere.  Berria - Kirola   2004-08-24

Lehen zatiko hemezortzigarren minutuan mugiarazi zuen markagailua Hormadik, 0-1 aitzineratuta.  Berria - Kirola   2004-03-28

hitz multzoen maiztasunak (gutxienez 3 aldiz agertzen direnak)

aitzineratu zen lehen (3); aitzineratu zen markagailuan (3); aitzineratu zen miarritze (4); aitzineratu ziren (5); aitzineratu zuen taldea (3)

Nodoa: liferay1.lgp.ehu.eus