Programa

XSL Content

Study load toggle-navigation

Study load
Compulsory subjectsOptional subjectsFinal Master's dissertationTotal
15   ECTS   credits30   ECTS   credits15   ECTS   credits60   ECTS   credits

Programme toggle-navigation

Compulsory subjects

Compulsory subjects
SubjectLanguages ECTS   CreditsSpecialities / SyllabusTeaching BaseMode
Biostatistics and epidemiology. Food-related population intervention programmesSpanish4 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Mixta
Ethics of human and animal experimentation and researchSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
Preparation of projects and dissemination of scientific resultsSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Mixta
Research techniques in Nutrition and FoodSpanish5 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course

Optional subjects

Optional subjects
SubjectLanguages ECTS   CreditsSpecialities / SyllabusTeaching BaseMode
Food and Nutrition in older peopleSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Mixta
Functional foodsSpanish5 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
Influence of Nutrition on the procesess involved in obesity developmentSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Mixta
Influence of Nutrition on the processes involved in cancer developmentSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
Nutrition and BromatologySpanish5 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Mixta
Nutrition and ImmunitySpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
Nutrition in childhood and adolescenceSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Mixta
Nutrition, Physical Activity and SportSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Mixta
Nutritional GenomicsSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
Psychophysiological basis of appetite regulation. Eating disordersSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course

Final Master's dissertation

Final Master's dissertation
SubjectLanguages ECTS   CreditsSpecialities / SyllabusTeaching BaseMode
Master Thesis15 --

XSL Content

Methodology

La formación en el Máster consta de 60 créditos divididos en docencia (45 créditos: 30 optativos y 15 obligatorios) y trabajo Fin de Máster (15 créditos). Dependiendo de la asignatura se alternan diversos tipos de técnicas docentes:* Clases magistrales* Prácticas de laboratorio* Prácticas de ordenador* Seminarios* Casos prácticos.* Estudios bibliográficos dirigidos.* Puesta en práctica y aplicación de las técnicas y los procedimientos presentados.* Se alternan ejercicios individuales de los alumnos con actividades en equipo.* TutoríasEn la guía docente de cada asignatura viene especificada de manera detallada la metodología docente a seguir en cada una de ellas.La asistencia a las clases será obligatoria. La no asistencia a más del 25% de las mismas no permitirá superar la asignatura.

Assessment

El proceso de evaluación es continuo-formativo. Los/las estudiantes son evaluados/as por uno o varios de los siguientes métodos:* Participación activa en clases y seminarios.* Realización de ejercicios prácticos, dentro y fuera de clase.* Presentación de trabajos escritos.* Exposiciones orales.* Exámenes.En la guía docente de cada asignatura viene especificada de manera detallada la metodología de evaluación a seguir en cada una de ellas.

TFM Nutrición y Salud

XSL Content

programa-formativo-enlaces

XSL Content

Suggestions and requests