Egiten jakitea: Elikadura arriskuak aztertzea eta ebaluatzea.
Egiten jakitea: Elikadura helburuak dituzten ikerketa proiektuak sortzea eta zuzentzea, eta horien emaitzak interpretatzea eta zabaltzea literatura zientifikoaren arabera.
Egiten jakitea: Estrategiak lantzea elikaduraren bidez norbanakoen eta komunitateen osasuna hobetzeko. Elikadura ohitura osasungarriak ezartzea.
Egiten jakitea: Nutrizioan eragiten duten faktoreak identifikatzea.
Giza nutrizioari buruzko ezagutzak aplikatzea.
Instrumentalak:
a) Informazioa kudeatzeko gaitasuna; b) Analisi eta sintesi gaitasuna; c) Antolakuntza eta plangintza gaitasuna; d) Arazoen ebazpena; e) Erabakiak hartzea.
Pertsonalak:
a) Arrazoibide kritikoa; b) Konpromiso etikoa; c) Talde lana.
Sistemikoak:
a) Kalitatea lortzeko motibazioa; b) Sormena; c) Ekimena eta ekintzailetza espiritua.
Kolektibo berezien nutrizio ezaugarriak desberdintzeko gai izatea (haurrak, nerabeak, adindunak, kirolariak).
Patologia nutrizionalaren alterazioak identifikatzea eta nutrizio klinikoan txertatzea.