XSLaren edukia

Ikerketa-ildoak

  • Animalia-jatorriko elikagaien ekoizpenean inplikatutako prozesu fisiko-kimiko, biokimiko, mikrobiologiko eta teknologikoen analisia.
  • Behar espezifikoak dituzten kolektiboentzako elikagaien, osagai berrien eta formulazioen kalitatea.
  • Bereizmen handiko teknikak aplikatzea elikagaien kalitatean, segurtasunean, trazabilitatean eta autentifikazioan eragin handia duten konposatuak aztertzeko.
  • Elikagai-lipidoen bilakaera urdail-hesteetako in vitro digestioan: nutrizio-intereseko konposatu lipidikoen eta konposatu toxikoen bioirisgarritasuna.
  • Elikagaiak frijitzea. Prozesatzeko kondizioen, olio motaren eta elikagaiaren konposizioaren eragina elikagai frijituen segurtasunean eta kalitatean.
  • Elikagaiak kontserbatzeko material berriak eta teknologia ezin hobeak.
  • Elikagaien kalitate sentsoriala ezaugarritzea eta eragin-faktoreak identifikatzea.
  • Esku-hartze nutrizional komunitarioak, dietan jarraibide osasungarriak sustatzeko.
  • Genoma osoa sekuentziatzeko teknologiak, elikagaien segurtasunari aplikatuak.
  • Haragiaren, esnearen eta esnekien nutrizio- eta teknologia-kalitatea ezaugarritzea eta eragin-faktoreak identifikatzea.
  • Hidrokarburo aromatiko poliziklikoak elikagaietan.
  • Kontsumitzaileek elikagaiak hautemateko, lehenesteko eta onartzeko faktore erabakigarriak.
  • Mikrobiotaren eta elikagaien propietate nutrizional eta teknologikoen arteko lotura.
  • Nekazaritzako elikagaien hondakinen balioa handitzea tratamendu termokimikoaren bidez.
  • Oinarri immunologikoko gaixotasunetan probiotikoek duten eragina aztertzea.
  • Osagaien eta prestakin aromatizatzaileen konposizioa eta jarduera antioxidatzailea.
  • Oxidazio-egonkortasuna eta segurtasuna ahalmen antioxidatzailea izan dezaketen konposatuekin aberastutako elikagai lipidikoetan.
  • Teknika espektroskopikoen eta kromatografikoen bidez olioak eta bestelako lipidoak ezaugarritzea eta oxidazio-egonkortasuna eta degradatzeko prozesuak aztertzea.

XSLaren edukia

Iradokizunak eta eskaerak