Gaia
Baliospen sentsoriala eta testura-analisia: Elikadura kalitatean aplikatzea
Gaiari buruzko datu orokorrak
- Modalitatea
- Ikasgelakoa
- Hizkuntza
- Gaztelania
Irakasleak
Izena | Erakundea | Kategoria | Doktorea | Irakaskuntza-profila | Arloa | Helbide elektronikoa |
---|---|---|---|---|---|---|
ETAIO ALONSO, IÑAKI | Euskal Herriko Unibertsitatea | Irakaslego Agregatua | Doktorea | Elebiduna | Elikagaien Teknologia | inaki.etaio@ehu.eus |
MARTINEZ GONZALEZ, OLALLA | Euskal Herriko Unibertsitatea | Irakaslego Agregatua | Doktorea | Elebiduna | Elikadura eta Bromatologia | olaia.martinez@ehu.eus |
PEREZ ELORTONDO, FRANCISCO JOSE | Euskal Herriko Unibertsitatea | Unibertsitateko Irakaslego Titularra | Doktorea | Elebakarra | Elikadura eta Bromatologia | franciscojose.perez@ehu.eus |
SALMERON EGEA, JESUS | Euskal Herriko Unibertsitatea | Unibertsitateko Katedraduna | Doktorea | Elebakarra | Elikadura eta Bromatologia | jesus.salmeron@ehu.eus |
Gaitasunak
Izena | Pisua |
---|---|
Conocer y manejar técnicas de análisis sensorial y de textura para la evaluación de la calidad de los alimentos. | 50.0 % |
Conocer y manejar las técnicas estadísticas específicas aplicadas al control de calidad de producto final y de proceso. | 50.0 % |
Irakaskuntza motak
Mota | Ikasgelako orduak | Ikasgelaz kanpoko orduak | Orduak guztira |
---|---|---|---|
Magistrala | 24 | 68 | 92 |
Mintegia | 3 | 7 | 10 |
Gelako p. | 4 | 3 | 7 |
Laborategiko p. | 25 | 12 | 37 |
Ordenagailuko p. | 4 | 0 | 4 |
Irakaskuntza motak
Izena | Orduak | Ikasgelako orduen ehunekoa |
---|---|---|
Talde-lana | 33.0 | 22 % |
Banakako lana | 18.0 | 12 % |
Eskola magistralak | 40.0 | 27 % |
Mintegiak eta tutoretzak, laborategiko saioak etab. Lanaren zuzendariarekin egingo dira | 18.0 | 12 % |
Praktikak eta mintegiak | 41.0 | 28 % |
Ebaluazio-sistemak
Izena | Gutxieneko ponderazioa | Gehieneko ponderazioa |
---|---|---|
Banakako eta/edo taldeko lana, entsegua | 75.0 % | 75.0 % |
Idatzizko azterketa | 25.0 % | 25.0 % |
Irakasgaia ikastean lortuko diren emaitzak
Bloque evaluación sensorial:-Describir los fundamentos del análisis sensorial
-Conocer los tipos de paneles y sus aplicaciones.
-Identificar los factores de influencia psicológica y del entorno en las percepciones sensoriales.
-Establecer los métodos de análisis sensorial mas apropiados en función de objetivos.
-Diseñar, realizar e interpretar pruebas hedónicas, discriminantes y descriptivas en alimentos.
-Conocer la situación en materia de acreditación de laboratorios de análisis sensorial.
Bloque análisis de textura:
-Conocer los fundamentos mecánicos de textura de los alimentos.
-Diseñar, aplicar e interpretar las principales técnicas del análisis instrumental de textura.
-Utilizar e interpretar terminología específica.
-Relacionar composición y estructura de los diferentes tipos de alimentos con sus propiedades mecánicas.