Azken urteotan ezin konta ahala aldaketa eta eraldaketa eman dira elikaduraren arloan, eta horregatik, hain zuzen, elikagai industriak elikagai katearen etapa guztiak sakon ezagutzen dituzten profesionalak behar ditu.
Elikagaien Zientzia eta Teknologiako Graduak elikagaiak diseinatu, prestatu, eraldatu, ontziratu, biltegiratu eta banatzeko prozesuan inplikatutako lehengaiak, haien konposizioa eta prozesu teknologikoak nahiz bioteknologikoak aztertzeko prestatuko zaitu. Nekazaritzako elikagaien eta haien kalitatearen analisia tituluan kezkatzen gaituen gaietako bat da, eta gizakiak kontsumitzen dituen janarien osasun kontrola lantzeaz ere arduratzen gara.
Tituluak izaera nabarmen esperimentala du, zati handi bat laborategian eta landa praktiketan egiten baita, eta horiek osatzeko, nahitaezko kanpoko praktikak egin behar dira, elikagai industriaren arloko zentroetan.
Knowledge areas
Science
Centre
Campus
Alava
Contact
secretariadealumnado.ff@ehu.eus
Duration
4 courses
Number of credits
240 ECTS credits
Languages
Basque, English, Spanish
Study type
Face-to-face degree
Price per credit in first registration
18,85 €
Pass mark
8,456 in ordinary exam session (2024/25)
Places available
40 places
4 razones para elegir este grado
- Serás profesional experto/a en alimentos y en industria alimentaria.
- Formación integral por medio de las metodologías más avanzadas.
- Conexión con el mundo profesional mediante prácticas en centros públicos y privados que trabajan en la calidad y seguridad alimentaria.
- Vocación internacional: podrás completar tu formación en otra universidad nacional, europea o de América Latina.
Sarrera-profila
Elikagaien eta haien produkzioa interesatzen bazaizu, elikagaien kalitatea eta segurtasuna hobetzen lagundu nahi baduzu eta, gainera, kimika bezalako gaietan ezagutzak badituzu, profil egokia duzu Elikagaien Zientzia eta Teknologiako Gradua egiteko.
Irteera profesionalak
Lana egin ahal izango duzu, besteak beste, elikagaien industrian, ikerketako zentro teknologikoetan, laborategietan eta aholkularitzetan, honako eginkizun hauetan:
- Elikagai industriaren prozesu, produktu eta hondakinen kalitatearen gestioa, ebaluazioa eta kontrola
- Elikagaien prozesatua
- Elikagaien segurtasunaren gestioa, ebaluazioa eta kontrola
- Elikagaien marketina eta merkaturatzea
- Elikagai prozesu eta produktuen diseinua, garapena eta berrikuntza
- Lege, zientzia eta teknika aholkularitza
- Taldeentzako sukaldaritza
- Irakaskuntza
- Ikerketa nekazaritza, arratza, abeltzaintza eta elikagaien arloan