Masterraren gakoak
Mahastizaintzaren eta ardogintzaren sektorea oso dinamikoa izaten ari da azken aldian. Herrialde ekoizle berrietako ardoek, mahastizaintzako eta ardogintzako teknika berriek eta merkaturatze eta marketin estrategia berritzaileek zalantzan jartzen dute eremu ekoizleek eta markek historikoki lortu duten estatusa. Erronka berri horiei aurre egiteko, beharrezkoa da profesional espezializatuak izatea, ardo ekoizpenaren eta upeltegien merkataritza kudeaketaren negozio arloei buruzko ikuspegi integrala izan dezaten.
Masterra mahastizaintzako eta ardogintzako sektoreko profesionalak prestatzea du helburu, ebaluazio sentsorialeko jardunbide egokiak aplikatzeko gai direnak, merkatuko eskaeren arabera produktu sorta bat modu integralean definitu ahal izateko, mahastiaren potentzialtasunak eta praktika enologikoak ahalik eta gehien aprobetxatzeko produktuaren definizioan eta kudeaketa berritzailean lagunduz, eta erakundeen arrakasta ziurtatzeko berrikuntza teknikoa, prozedurazkoa edo komertziala sustatuz. Diziplinarteko ikuspegi horrek, gainera, elaborazioari berari lotuago dagoen kontzeptu bat mantentzen duten beste master batzuetatik bereizten du.
Masterrean sartzeko diziplina anitzeko profila eskatzen da eta, beraz, masterrean prestakuntza osagarriak daude mahatsaren ekoizpen eta konposizio faktoreetan, enologian, finantzetan eta analisi sentsorialean.
Denbora partzialean egin daiteke eta arratsaldeko ordutegian egiten da; beraz, jardunean dauden profesionalei irekita dago.