EDURNE SIMON MAGRO
- Ezagutza arloa
- Elikadura eta Bromatologia
- Saila
- Farmazia eta Elikagaien Zientziak
- Ikastegia
- Farmazia Fakultatea
- Posta elektronikoa
- edurne.simon@ehu.eus
EHUn Unibertsitate horretako irakasle atxikia 1997an hasi nintzen eta irakasle titularra 2002tik aurrera.
Farmazian lizentziaduna naiz (1994, espedienterik onenaren saria), eta nire doktore-tesia (1998ko defentsa, doktoregoko aparteko saria) eta hasierako ikerketa gehiegizko pisuan eta obesitatean inplikatutako mekanismoak aztertzera bideratu zen, bai eta obesitatea eta horri lotutako patologiak tratatzeko osagai funtzionalak erabiltzera ere.
Aldi berean, 1998tik elikagaietan glutena aztertzeko lerro bati ekin nion zeliakoentzat (GZ-entzat). 2009an, gerente eta zuzendari teknikoa naizen laborategi honek ISO17025 ezarri zuen. Ildo horrek gora egin du elikadura-segurtasunari eskainitako beste batekin, GZ elikadura-egoeraren ebaluazioa eta nutrizio-hezkuntza barne. GLUTEN3S ikerketa-taldearen arduraduna naiz.
Nire lanaren ondorioz, lau seiurteko dauzkat ikerkuntzan eta beste bat transferentzian (1998-2012).
Nire irakaskuntza Farmaziako eta Dietetika eta Nutrizioko graduetan, Nutrizio eta Osasun Masterrean eta UPV/EHUko Zahartze Masterrean dago. Valladolideko Unibertsitateko Elikagaien Kalitatea, Garapena eta Berrikuntza Masterrean parte hartu nuen.
Hainbat kudeaketa-kargu izan ditut: Arabako Campuseko Errektoreordetzako Garapen eta Kalitateko zuzendaria (2009-2014) eta Doktorego Eskolako kalitatea kudeatzeko zuzendariordea (2017tik).
http://www.researcherid.com/rid/L-4420-2014
orcid: 0000-0001-8248-2506
https://www.ehu.eus/eu/web/labor