Lurraldeko Kulturaren Behatokia (OCT) Transitando-rekin, UAM-rekin, UPM-rekin eta UAH-rekin batera Campus Elikatzen proiektua burutzen ari da. Helburua da sukaldaritzan produktu iraunkorren hornikuntza sustatzea (hurbiltasun agroekologikoa) kolektibo unibertsitatean.
Burutzen ari den jardueretako bat unibertsitateetan elikadura birpentsatzeko Gizarte Berrikuntzako Laborategiak dira, martxoaren 10, 17 eta 24an, asteazkenean, 16: 30etik 18: 30era (lineako formatua). Topaketa hauen helburua elkarrizketarako eta hausnarketarako guneak sortzea da unibertsitateetako campusetako elikaduran parte hartzen duten guztientzat: ostalaritza enpresak, Unibertsitateko langileak, ikasleak eta ekoizleak.
Bilera horien emaitzetan oinarrituta, eragile guztien beharrei erantzuten dieten eta unibertsitate campusetan elikagai eredu iraunkorrerantz trantsizioa ahalbidetuko duten proiektu pilotu sistemiko, jasangarri eta eskalagarriak sustatuko dira.
Garapen Iraunkorrari eta Ingurumen Hezkuntzari buruzko UNESCO Katedra gonbidatu dute proiektuan 3 urteko esperientzia partekatzeko: Bizkaiko Campuseko jantokietan janarien aztarnen ebaluazioa. Bizkaiako Campuseko jantokietako hondakinen murrizketaren ebaluazioa UPV / EHUko Iraunkortasun Zuzendaritzak finantzatua, martxoaren 17an 16:30ean.